تعمیر بک لایت تلویزیون‌های ال‌جی

تعمیر بک لایت تلویزیون‌های ال‌جی
دیدگاه و تجربیات شما برای ما ارزشمند است!

شما می توانید با به اشتراک گذاشتن دیدگاه و تجربیات خود در انتهای همین مقاله به گفتمان آنلاین با تعمیرکاران بوش و دیگر کاربران بپردازید.

نمایندگی تعمیر ال جی با بیش از 10 سال سابقه در تعمیرات تخصصی لوازم خانگی ال جی، خدمات تعمیر، سرویس و نصب تمامی مدل‌های لوازم خانگی را برای مشتریان فراهم می‌آورد. شما می‌توانید با پر کردن فرم یا تماس با شماره موجود در سایت درخواست خود را ثبت نمائید.

وقتی نوبت به تعویض یا نصب مجدد نوارهای LED می‌رسد، مردم معمولاً به یک تعمیرکار ماهر تلویزیون مراجعه می‌کنند. با این حال، خودتان هم می‌توانید آن را به تنهایی در خانه انجام دهید. در این مقاله می‌خواهیم نحوه تعمیر بک لایت تلویزیون ال جی را به شما آموزش دهیم.

نور پس زمینه ال ای دی

نور پس‌زمینه ال ای دی یک برد مدار طولانی حاوی دیودهای ساطع نور است که نور را به داخل اتاق می‌تاباند تا روشنایی ایجاد کند. نوارها گاهی اوقات به عنوان چراغ های نواری یا نوار LED نامیده می‌شوند و معمولاً دارای نوارهای چسبی در بخش زیرین هستند که نصب آن‌ها را ساده می‌کند. گزینه‌های نوار نور LED که از بهترین‌های موجود هستند، ممکن است برای پروژه‌های مختلف طراحی داخلی، از جمله نورپردازی توکار، نور پس‌زمینه تلویزیون و نورپردازی میز آشپزخانه یا نورپردازی زیر کابینت مورد استفاده قرار بگیرند.

در این بخش، ما از این آرایه های LED با نور پس زمینه برای جایگزینی نوارهای LEDبرای تلویزیون های ال جی استفاده می‌کنیم. این نوارهای LED به دلیل سطح بالای کیفیت، مفید بودن و طراحی جذاب بصری انتخاب‌ شده‌اند. سایر عوامل در نظر گرفته ‌شده عبارت‌اند از استحکام چسب، عملکرد برنامه، روشنایی و سادگی نصب و به طور کلی برای عملکرد بهتر تعبیه شده اند.

هزینه تعویض نوارهای LED در تلویزیون چقدر است؟

حال سؤالی که پیش می‌آید این است که هزینه تعویض این قطعه چه مقدار خواهد شد و اینکه آیا تعویض کنیم بهتر است یا تعمیر؟

هزینه تعویض بک لایت تلویزیون ال‌جی، شامل تمام اجزای ضروری و کار، بین 1 میلیون تا 1 میلیون و 500 تومان است. تعمیر تلویزیون‌های قدیمی‌تر هزینه بیشتری دارد. پیدا کردن قطعات این تلویزیون‌ها ممکن است دشوار باشد. علاوه بر این، قطعات تلویزیون با اندازه صفحه نمایش 55 اینچ یا بزرگتر گران‌تر هستند. به خاطر همین است که مشتریان ترجیح می‌دهند بک لایت تلویزیون آن‌ها تعمیر شود. با این حال به احتمال زیاد عمر آن کاهش پیدا کرده و ممکن است چند ماه بعد دوباره همین اتفاق بیفتد و عملاً هم پولی بابت تعویض باید بدهید و هم قبلاً هزینه زیادی برای تعمیر آن پرداخت کرده‌اید؛ بنابراین چه بهتر که از اول آن را تعویض کنید.

مراحل تعویض صفحه نمایش تلویزیون ال‌جی

در این آموزش نحوه تعویض نوار تلویزیون ال ای دی تلویزیون ال‌جی را به شما شرح می دهیم. این آموزش با طیف گسترده ای از مدل‌های تلویزیون ال ای دی ال‌جی کار می‌کند، حتی اگر این مدل ها تا حدودی با یکدیگر متفاوت باشند، مراحل تعویض صفحه نمایش و بک لایت یکسان است.

مراحل تعویض صفحه نمایش تلویزیون ال‌جی

بک لایت چیست؟

همان‌طور که در بالا توضیح دادیم. بک لایت یکی از اصلی‌ترین قطعات تلویزیون است. این قطعه نقش اساسی را برای نمایش تصویر روی پنل یا صفحه نمایش دارد. به طور واضح تر بک لایت به لامپ های کوچک درون تلویزیون می‌گویند.

در تلویزیون های ال سی دی این بک لایت ها به صورت لامپ های مهتابی یا فلورسنت است اما در تلویزیون های ال ای دی به صورت لامپ های ال ای دی قرار گرفته است.

گاهی اوقات ما مجبور به تعمیر بک لایت تلویزیون ال جی می‌شویم. دلیل آن شاید نگهداری نادرست از تلویزیون باشد.

صفحه نمایش یا همان پنل به تنهایی نوری برای نمایش ندارد و این نور لازم توسط بک لایت تأمین می‌شود. درصورتی‌که بک لایت به درستی کار نکند مشکلاتی را در حالت های مختلف بروز می‌دهد.

لامپ هایی که در تلویزیون های ال ای دی وجود دارد به دلیل کیفیت تصویر بالا همچنین مصرف پایین تر، ظرافت و طراحی که دارد مورد استقبال اکثر کاربران قرار می گیرد. لامپ های ال ای دی با فاصله مناسبی در کنار یک دیگر قرارگرفته‌اند و سیستم خنک کننده ای در کنار آن‌ها قرار دارد.

توصیه می‌شود برای تعمیر و تعویض از بک لایت های اصلی استفاده شود به این دلیل که اگر بخواهید برای کمتر شدن هزینه از لامپ های غیر اورجینال و فیک استفاده کنید علاوه بر اینکه مشکلات دوباره به وجود می‌آید، موجب آسیب رسیدن به دیگر قطعات نیز خواهید شد.

نحوه قرارگیری بک لایت

بک لایت ها به دو صورت هستند:

  1.  لبه‌ای
  2. مستقیم (در بیشتر مواقع به آن شاخه ای نیز گفته می‌شود)

استفاده از لامپ های ال ای دی به جای لامپ های مهتابی فکر خوبی است. چون معمولا مصرف کمتری داشته و گرمای کمتری تولید می‌کنند. طبق این جریان انتظار می‌رفت تعداد کمتری تلویزیون برای تعمیر به تعمیرگاه‌ها بیایند؛ اما این فکر مؤثر واقع نشد و تلویزیون های زیادی به تعمیرگاه‌ها مراجعه کردند.
دلیل اصلی خرابی بک لایت ها طراحی ناهماهنگ بین توان ال ای دی و ولت و آمپر است. بعد از پیدا کردن مشکل اصلی تلویزیون‌های جدید ال‌جی، نسل جدیدی از این تلویزیون های تولید شدند. تولیدات سری LN و LB در قسمت بک لایت ضعف دارند.

علل خرابی بک لایت تلویزیون ال‌جی

در ادامه این محتوا مهم ترین علل خرابی بک لایت تلویزیون های برند LG را با هم بررسی می کنیم:

سیاه شدن تلویزیون

زمانی که تلویزیون شما سیاه شده است ولی شما همچنان صدا دارید، دلیل آن خراب شدن بک لایت است. برای تست می توانید یک چراغ قوه را بصورت مورب روی تلویزیون نگهدارید، اگر تصویری مشاهده کردید، علت سیاه شدن، 100 درصد بک لایت است.

در این جور مواقع تلویزیون را از برق بکشید و دیگر آن را روشن نکنید. اگر همچنان تلویزیون روشن باشد باعث می‌شود بک لایت اتصالی پیدا کند و به برد و پاور آسیب وارد کند و هزینه های شما را حدود 2 برابر خواهد کرد. شما می تونید در اینجور واقع با کارشناسان این حوزه تماس برقرار کنید و راه چاره را پیدا کنید.

علل خرابی بک لایت تلویزیون ال‌جی

چشمک زدن یا پرش صفحه تلویزیون

گاهی ممکن است در حال تماشای تلویزیون باشید ناگهان تصویر قطع و وصل می‌شود. اولین کاری که باید انجام دهید این است که چک کنید این مشکل در همه صفحات به وجود می‌آید یا نه؟ اگر در همه کانال ها این مشکل وجود داشت، اولین چیزی که باید بررسی کنید، بک لایت است؛ که باید توسط کارشناسان تعمیر تلویزیون ال جی، انجام شود.

علت این چشمک زدن استفاده از دو سری بک لایت است که با خراب شدن یک سری از آن ها، تصویر شروع به چشمک زدن می‌کند. می‌توانید همان لامپ‌های که آسیب دیده است را تعویض کنید اما توصیه ما تعویض تمام لامپ‌های بک لایت است.

علت سوختن بک لایت

ایرادات شایع را در بالا توضیح دادیم؛ حال می‌خواهیم به این موضوع رسیدگی کنیم که علت سوختگی چه چیزی می‌تواند باشد.

قطعات بی‌کیفیت

یکی از اصلی‌ترین دلایل، قطعات بی‌کیفیت یا کیفیت متوسط است. گاهی اوقات شرکت سازنده از قطعات بی‌کیفیت استفاده می‌کند و این امر سبب بروز خطا خواهد شد.

بالا بودن نور روشنایی تصویر

شرکت های سازنده تلویزیون به صورت پیش‌فرض نور را در حالت حداکثری قرار می‌دهد. این امر موجب می‌شود لامپ‌ها با تمام توان خود کار کرده، بک لایت زودتر آسیب ببیند.

جدا شدن لامپ از سینی خنک‌کننده

بک لایت به سینی خنک‌کننده ای به نام هیت سینک متصل هستند. این سینی وظیفه تخلیه گرما را دارد. از آنجا که لامپ ها گرما تولید می‌کنند، اگر از سینی خنک‌کننده جدا شوند باعث خرابی و بروز اشکالات جدی در بک لایت می شوند.

 

این مطلب چقدر مفید بود؟